meny
HomeArtikler om fertilitetKanonkuren – vitaminer og kosttilskud mod barnløshed

Kanonkuren – vitaminer og kosttilskud mod barnløshed

Kanonkuren er en kur til par, der ønsker at styrke deres fertilitet og frugtbarhed i håb om at opnå graviditet. Kuren skulle give det bedste resultat, hvis både kvinden og manden tager de forskellige kosttilskud. Det er vigtigt at anskue Kanonkuren som et forløb, der forhåbentlig resulterer i graviditet, og ikke som et ”quick fix”.

Samtidig er det vigtigt at understrege, at der ikke er bevis for, at kuren rent faktisk kan gøre en forskel for fertiliteten, og kanonkurens effekt er ikke blevet videnskabeligt dokumenteret. Ikke desto deler mange kvinder deres oplevelser med kanonkuren, og hvordan de har oplevet en bedring af deres fertilitet og er blevet hurtigt gravide efter at være begyndt på kuren.

Årsager til nedsat fertilitet

Årsagerne til manglende graviditet og fertilitetsforstyrrelser kan være mange, bl.a. stress og ubalancer i kroppen på grund af hormonforstyrrelser, overvægt, alder, gamle underlivsinfektioner, PCO, endometriose m.fl. Således kan kvinder, der har brugt p-piller gennem mange år, opleve, at deres menstruationer er uregelmæssige i en periode efter, de er stoppet med at tage dem.

Hvis du oplever problemer med nedsat fertilitet eller udebleven graviditet, bør du kontakte din læge eller en gynækolog, som kan hjælpe dig med at finde årsagen til din barnløshed og som kan give dig den rette fertilitetsbehandling.

Tålmodighed er en dyd

Selvom kosttilskuddene i Kanonkuren kan hjælpe med rette de ubalancer, der eventuelt findes i både manden og kvindens krop, er det ikke alle årsager til manglende graviditet eller barnløshed, som kan afhjælpes med vitaminer og andre kosttilskud. Det tager i gennemsnit mellem 3-6 måneder før Kanonkuren virker, så du må væbne dig med tålmodighed, når du venter på at blive gravid. Kuren er ikke skadelig, men hvis man ikke har opnået graviditet, eller på anden måde kan se en bedring af sin fertilitet efter et halvt år, anses det som formålsløst at forsætte med kosttilskuddene.

Hvis du tænker på at begynde på fertilitetsbehandling eller allerede er i fertilitetsbehandling og overvejer at supplere behandlingen med Kanonkuren, bør du kontakte den læge, der er ansvarlig for din behandling. Din læge kan give dig yderligere information om henholdsvis fertilitetsbehandlingen og Kanonkurens kompatibilitet. På den måde kan du føle dig helt tryg i opstarten på Kanonkuren. Hvis du ikke er begyndt i behandling for barnløshed, men ønsker at blive gravid, kan du tage kontakt til vores samarbejdspartner, VivaNeo, og bestille en rådgivningssamtale.

Kanonkuren til kvinder

Kanonkuren til kvinder består af en række kosttilskud, som kvinden skal tage igennem en længere periode. Kosttilskuddene skal så øge hendes frugtbarhed og gøre hende mere modtagelig overfor mandens sædceller. Kanonkuren til kvinder indeholder:

• 1 kapsel Ren Bidro eller Gele royal dagligt. Det er bidronningefoder, der menes at kunne normalisere hormonbalancen og give stærkere æg.

• 1-2 kapsler Kelpasan dagligt. Sporstoffer, bl.a. jod fra friske alger i Stillehavet.

• 1-2 tabletter Biortomin dagligt. Inderholder bl.a. Selen.

• 2 tabletter Ovarium D6. Et homøopatisk ekstrakt af æggestokke.

• Twinlab E-400 i middelstor dosis.

• 400 mikrogram Folinsyre dagligt, før og under graviditeten.

I vores webshop kan du blandt andet købe folinsyre .

Kanonkuren til mænd

Kosttilskuddene, som manden skal tage under Kanonkuren, har til formål at fremme mandens sædkvalitet. Kanonkuren til mænd består af:

• 1 kapsel Ren Bidro eller Gele royal dagligt.

• 1-2 kapsler Kelpasan dagligt.

• 1-2 tabletter Biortomin dagligt.

• E-vitamin, zink og selen. Styrker sæddannelsen og sædcellernes bevægelighed.

• 60 mg Q10 dagligt. Styrker sædcellernes bevægelighed.

Slimhindekuren

Slimhindekuren er yderligere et tiltag, man kan foretage sig i forbindelse med sin graviditetsforberedelse. Slimhindekuren er for kvinder, der har oplevet at abortere tidligt i deres graviditet på grund af svage slimhinder. For at få optimal effekt af Kanonkuren, kan det være en idé, at tage en 14 dages Slimhindekur inden opstart på Kanonkuren. Slimhindekuren består af:

• 10 stk. Biorto Total A-vitamin dagligt

• 1 stk. Biorto Total B-vitamin dagligt

• 2-3 stk. Biosym Symbioflor dagligt

Kostråd til naturlig fertilitetsbehandling

Kosten spiller en vis rolle i behandlingen af fertilitetsforstyrrelser, så når man ønsker at opnå graviditet, er det altid en god ide at kigge på ens kost- og motionsvaner. Når du ønsker, at spise dig til graviditet og en bedre fertilitet anbefales det, at du spiser masser af friske grøntsager og frugt. Endvidere skal du så vidt muligt undgå fast- og junkfood. Hvis du er overvægtig, kan det i høj grad påvirke din fertilitet.

Du kan for eksempel opleve at udvikle PCO, der er en udbredt årsag til nedsat fertilitet på grund af din overvægt, men som omvendt også kan være årsagen til din overvægt. Du kan læse mere om PCO og graviditet her. I artiklen kan du bl.a. læse gynækologen, Bjarne Stigsbys, insulinsænkende kostråd til kvinder, der har nedsat fertilitet, den såkaldte KISS (Klinisk Insulin Sænkende) kost.

Udover at se på din kost, er det også godt at revurdere dine motionsvaner. Regelmæssig motion som eksempelvis styrketræning og løb øger din forbrænding og giver dig en bedre blodcirkulation. En forbedring af både forbrænding og blodcirkulation påvirker både et eventuelt vægttab, og hjælper din krop til at komme i balance, hvilket fremmer dine muligheder for at opnå graviditet. Andre aktiviteter, der afbalancerer din krop både psykisk og fysisk, er blandt andet meditation- og afspændingsøvelser.

Hvis du ønsker at teste din fertilitet i dit eget hjem, kan du bruge et af vores fertilitetsmonitor produkter fra Clearblue. Vi sikrer dig diskret forsendelse indenfor 1-2 hverdage.

Kilder:
Sst.dk – Sundhedsstyrelsen
Altomkost.dk
Sundhedogforebyggelse.dk

Mest læste artikler

En positiv graviditetstest betyder med over 99 % sikkerhed, at du er gravid. Men du skal altid tage til lægen og få det bekræftet. Du finder her et...

Læs mere

Går du og drømmer om at blive gravid, men er det ikke lige sket endnu? Så er der heldigvis hjælp at hente! Den nye Eveline Ovulation test fortæller dig nemlig med stor præcision, hvornår det er lettest for dig at gøre drømmen om familieforøgelse til virkelighed.

Læs mere

En negativ graviditetstest angiver, at du ikke er blevet gravid. Vi fører et stort udvalg af graviditetstests, der giver næsten 100 % sikkerhed for...

Læs mere

Selen har vist sig at kunne forbedre mænds sædkvalitet og påvirker også kvinders fertilitet. Derudover har både mor og barn brug for selen under graviditeten.

Læs mere